Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Ikke-kategoriseret

Få styr på forsikringen inden bilferien

Sommerferien står for døren og for mange familier betyder det også, at bilen snart skal pakkes til årets sommerferie. For at blive helt klar til en god og afslappende ferie, er det dog vigtigt at forberede sig og planlægge køreturen. Særligt bilforsikringen er vigtig at have styr på. Derfor hjælper vi dig her med at finde ud af, hvilke forsikringer der er påkrævede og fordelagtige, og hvilke andre ting, du skal have styr på inden køreturen.

Ansvarsforsikring

Det er lovpligtigt at have en ansvarsforsikring i hele EU og den ansvarsforsikring, som er en del af din bilforsikring, gælder i alle EU-lande.

Denne forsikring kaldes også det grønne kort og dækker, hvis du kommer til at lave skader på en anden bil eller dens fører. Din nummerplade er i de fleste lande nok til at bevise, at du har en ansvarsforsikring. Bevæger du dig udenfor EU, skal du dog have et grønt kort med, som du kan få af dit forsikringsselskab. Husk altid selv at undersøge reglerne for det eller de specifikke lande, som du rejser til og igennem!

Kaskoforsikring

Med en kaskoforsikring er du dækket, hvis der kommer skader på din egen bil og ved indbrud i bilen. Hvis dit forsikringsselskab er medlem af Rødt Kort-ordningen hos SOS International, kan du få vejhjælp på ferien gennem denne. Rødt Kort-ordningen dækker ting som vejhjælp, bugsering og hjemtransport. Den dækker dog ikke alt, så undersøg gerne dækningen hjemmefra. Derudover skal du også tjekke, om dit forsikringsselskab er en del af ordningen.

Hvis du ikke har en kaskoforsikring eller dit forsikringsselskab ikke er medlem af en vejhjælpsordning, kan du købe vejhjælp i udlandet separat.

Yderligere forsikringer

Udover ansvar- og kaskoforsikring, som er helt essentielle til bilferien, kan du med fordel også tjekke op på din rejseforsikring. En rejseforsikring er et supplement til det blå EU-sygesikringskort, som ikke dækker alle udgifter. Forsikringen kan eksempelvis bruges til at dække hjemtransport eller behandling, hvor der ellers er egenbetaling.

Skal du have campingvognen med, bør du overveje en udvidet bilforsikring, så du er dækket godt ind i tilfælde af skader, tyveri, hærværk eller lignende.

Nogle forsikringsselskaber tilbyder særlige bilforsikringer til din bilferie. Denne betaler for eksempel for en erstatningsbil, hvis din bil bliver ødelagt eller stjålet kort før afgang. Hvis du er interesseret i en bilferie-forsikring, kan du kontakte dit forsikringsselskab og høre om dine muligheder.

Medbring registreringsattest

Du skal også huske at medbringe din registreringsattest, når du kører på bilferie. Det skal være den originale udgave, da en kopi ikke er tilstrækkelig. Registreringsattesten består af del 1 og del 2 – du skal medbringe del 1. Hvis din registreringsattest er fra 2005 eller tidligere, skal du medbringe hele attesten.

Derudover skal du også medbringe papirer på campingvogn, hvis du har sådan en med.

Tjek færdselsregler

Det er en god idé at være forberedt på, hvilke veje du møder. Tjek derfor op på de forskellige færdselsregler i de lande, du skal køre bil i. Her er nogle af de ting, du bør være opmærksom på:

  • Generelle færdselsregler og hastighedsgrænser
  • Om der er regler for sikkerhed og udstyr i bilen, såsom refleksvest, advarselstrekant, førstehjælpskasse osv.
  • Krav om miljømærker i miljøzoner
  • Tjek motorvejsafgifter
  • I nogle lande er det ulovligt at køre bil med løstsiddende fodtøj og dette kan give bøder, hvis du bliver involveret i en ulykke
  • Der kan også være skrappe regler for alkoholindtagelse

Få flere tips til at blive klar til bilferien lige her. 

Bekymret for sikkerheden?

Er du bekymret for sikkerhedssituationen på feriedestinationen? På Udenrigsministeriets hjemmeside kan du holde dig opdateret på sikkerhedssituationen – både hvad angår Corona og andre lokale risici.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Kilder: Forsikringsguiden & Forbrugerrådet Tænk

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.