Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Bilsalg- og køb

Hvor mange biler må man sælge om året?

By 25. January 2023 January 12th, 2024 No Comments

Hvor mange biler må man sælge om året?

Som udgangspunkt er der ingen regler for, hvor mange biler man må sælge om året. Der er dog regler for, hvornår salget af bilerne skal opgives til SKAT.

Hvornår skal jeg betale skat af privat salg?

Der er efterhånden kommet mange platforme, hvor man kan sælge brugte biler samt andre brugte genstande. De fleste sælger og beholder pengene uden at tænke på SKAT, men der er faktisk regler om beskatning af privat salg.

Hvad vil det sige at sælge privat?

Når du som privat person sælger din bil, betegnes det som et privat bilsalg. Det kan du gøre gennem Solgt.com, Bilbasen, Facebook eller lignende. Hos Solgt.com hjælper vi dig med dit bilsalg til en af vores forhandlere og har du spørgsmål er du altid velkommen til at kontakte os.

Er du i tvivl om din bils værdi? Her kan du læse mere om: "Hvad er min bil værd?"

Har du brug for hjælp til at sælge din brugte bil?

Ønsker du ikke at bruge tid på annoncer og opkald fra private købere, kan Solgt.com hjælpe dig med et nemt og sikkert bilsalg. Start dit bilsalg lige herunder med en online tilbudspris.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Hvornår er det private salg skattepligtigt?

Der er ingen klare regler for, hvor mange biler man må sælge om året og som udgangspunkt er et privat bilsalg heller ikke skattepligtigt. Der er dog nogle undtagelser og i sidste ende er det SKAT, der afgør om det er skattepligtigt eller ej. Når SKAT vurderer om dit private salg er skattepligtigt, er det baseret på en individuel helhedsvurdering og der lægges især vægt på to ting:

  • Har du købt bilen eller bilerne med henblik på videresalg?
  • Har du købt bilen eller bilerne med spekulationsøjemed?

Der findes ikke en konkret oversigt over, hvornår et privat salg er skattepligtigt. En god tommelfingerregel er dog, at salget er skattepligtigt, hvis du kan svare ja til ét af spørgsmålene ovenfor.

Hvis du kan svare nej til begge spørgsmål, kan du stadig ikke være sikker på, at salget ikke er skattepligtigt. Det afhænger nemlig også af:

  • Om du selv har brugt bilen
  • Hvor ofte du sælger biler ved privat salg

Hvis du sælger din brugte bil på uregelmæssig basis – altså når du en gang i mellem selv ønsker en ny bil, skal du ikke betale skat. Sælger du regelmæssigt dine biler uden at have brugt dem, er der en chance for, at du skal betale skat af disse salg. Dette skyldes, at det vil være svært at argumentere for, at du ikke køber bilerne med henblik på videresalg og at du tjener penge på det i stedet, og dermed driver hobbyvirksomhed med det. I visse tilfælde kan SKAT vurdere at der skal betales skat af fortjenesten.

Vi gør dog opmærksom på, at det er svært at vurdere, hvad der gør dit salg skattepligtigt, da der netop ikke findes en konkret oversigt.

Prisen er ikke afgørende

Et privat bilsalg – såvel som privat salg af andre genstande – kan være skattepligtigt uanset prisen. Prisen er nemlig ikke afgørende for om du skal betale skat eller ej, når du sælger din brugte bil. Det vil sige, at du kan sælge din bil til 10.000 kr. og 150.000 kr. uden det gør nogen forskel.

Kontakt SKAT, hvis du er i tvivl

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du skal betale skat af dit private bilsalg, er vores klare anbefaling altid at kontakte SKAT for at opklare dette. SKAT laver den endelige vurdering og er derfor de eneste, der kan komme med et kvalificeret bud på om du skal betale skat.

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp