SÆLG DIN BIL

Sælg din
bil med gæld

Indtast din bils nummerplade og udregn din bils tilbudspris

- dog kun personbiler fra og med årgang 2000
Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate
Har du brug for hjælp? Klik her!
Icon Icon

Gratis og uforpligtende

Få en gratis og uforpligtende tilbudspris på din bil indenfor 24 timer.
Icon Icon

Nemt og hurtigt

Undgå besværlig oprettelse af profil og salgsannoncer.
Icon Icon

Garanteret salg

Vi garanterer et salg og pengene på din konto indenfor 3 hverdage efter handel.

Sælg bil med gæld

Det har længe været kendt, at vi danskere ofte ser det som en stor investering i vores daglige økonomi, når vi køber bil. Det er derfor naturligt for mange at vælge en finansiering til bilkøbet og derfor er det heller ikke unormalt, at man har gæld i bilen. Statistikker afslører, at vi danskere typisk låner mellem 100.000 og 200.000 når vi skal købe bil. For at vores udgifter kan være afstemt med vores økonomi, vælger mange en finansiering på 84-96 måneder.

Det er helt normalt at opleve, at ens behov ændrer sig. Nogle ønsker også blot at udskifte bilen med en ny. Men kan man sælge bil med gæld? Vi hjælper dig gerne med at sælge din bil – sælg bil med gæld med Solgt.com.

Vil du vide hvad din bil er værd? Læs med her: Hvad er min bil værd?

Hvad er pant i bilen?

En restgæld betyder, at låneren endnu ikke har betalt hele lånet af på bilen. Når en bil sælges videre, videregives også gælden i bilen og derfor bør du også være opmærksom på dette, når du køber bilen eller sælger brugt bil.

Der kan også være pant i bilen, hvilket vil sige, at noget af værdi er stillet som en sikkerhed for lånet – i dette tilfælde er det bilen, der er stillet som sikkerhed. Hvis du ikke kan afbetale lånet, kan bilen kræves udleveret eller solgt for at långiveren får fat i sine penge.

Der skelnes typisk mellem to typer pant: håndpant og underpant. Tager du et lån med håndpant vil du kunne låne et beløb, der svarer til den værdigenstand, de modtager i pant. Når der er tale om underpant, får du lov til at beholde den pantsatte værdigenstand. Har du pant i bilen vil du dermed fortsat have råderet over bilen så længe du overholder låneaftalen. Ønsker du at sælge din bil med pant, skal du huske at indfri lånet, når du sælger bilen. Bilens nummerplade gør det nemt for den potentielle køber at undersøge om der er pant/tinglyst gæld i bilen, derfor anbefaler vi altid at man får betalt gælden ud eller sørger for at oplyser køber.

Hvordan sælger man sin bil, hvis den har gæld?

Når du sælger bil med gæld gennem Solgt.com foregår det på præcis samme måde, som hvis der ingen gæld var indblandet. Du indtaster blot dine oplysninger i vores online vurderingsværktøj og booker en tid til inspektion, når du har modtaget en SMS og e-mail med vores vurderingspris. Medbring dokumentation for din restgæld til vurderingseftersynet, så forhandleren kan hjælpe dig med at indfri lånet, når du afleverer bilen. Når pengene skal udbetales, står forhandleren for at indfri din gæld og sende penge til dig, hvis der er noget til overs.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Sælg bil med gæld til privat

Når du har gæld i din brugte bil, er der flere ting du skal være opmærksom på. Det kan være svært at sælge din brugte bil privat, da mange private købere vil være nervøse for at købe en bil med gæld. Det er nemlig dig som sælger, der skal sørge for, at restgælden bliver betalt. Medmindre du har gjort dette inden salg til privat, så har køberen ingen sikkerhed for, at det bliver gjort. Hvis pengene ikke bliver betalt, kan den panthaver, som har lånt pengene ud, forlange bilen retur.

Som sælger af bilen er det din pligt at gøre køber opmærksom på, at din brugte bil har gæld. Køber har mulighed for at slå bilen op i diverse systemer, hvor de vil kunne tjekke restgæld i bilen. Hvis du ikke selv gør køberen opmærksom på, at der er gæld i bilen, kan du blive anmeldt for bedrageri og det kan i værste tilfælde ende med en retssag. Det kan i forvejen være problematisk og tidskrævende, når du ønsker at sælge din brugte bil privat. Når du har restgæld i din bil, kan det holde mange fra at købe din bil. Restgæld kan være problematisk for både dig som sælger, og for køber.

Det kan hurtigt blive en dyr fornøjelse at sælge en brugt bil med restgæld, hvis ikke du kan betale din restgæld. Hvis ikke du kan betale restgælden, kan køber melde dig til politiet og har du ikke pengene, kan du være nødsaget til at tage et lån i banken eller på anden måde låne penge for at undgå en retssag.

Hvis du sælger en bil med restgæld, som du ikke kan betale, kan køberen kræve, at handlen går tilbage. Dette scenarie er bestemt ikke optimalt, og det kan koste dig meget tid og energi at skulle købe bilen retur.

Gæld i brugt bil? Intet problem hos Solgt.com

Det kan altså være en besværlig og problematisk proces at sælge sin brugte bil privat for både køber og sælger. Hvad end du vælger at sælge din brugte bil privat, til en forhandler eller gennem Solgt.com, bør du altid tjekke op på og informere køber om eventuel restgæld.

Hos Solgt.com ønsker vi at gøre det ligetil for dig at sælge din brugte bil selvom der er gæld i den. Du kan altså undgå besværet og usikkerheden omkring, hvordan du slipper af med restgælden på din brugte bil. Solgt.com køber din bil og sørger for, at restgælden bliver indfriet med det samme. Når en af vores forhandlere køber din brugte bil, påtager de sig ansvaret for at få betalt restgælden på din bil. Hvis der skulle være et overskydende beløb, udbetales dette naturligvis til dig.

Medbring blot dokumentation om samlet restgæld og finansieringsinstitut, så sørger vi for resten. Vores forhandlere står for al administration. Det eneste du skal gøre, er at få en vurdering og inspektion af bilen – vi klarer resten.

Få vurderet og sælg brugt bil med gæld gennem Solgt.com. Vi sparer dig for bekymringerne og hjælper dig sikkert, trygt og nemt af med din brugte bil.

Hvor finder jeg min restgæld?

Når købere ofte holder sig fra at købe en brugt bil med restgæld, sker det af flere grunde. Dels kan det for køber få alvorlige konsekvenser at købe en bil med gæld, og derudover kan det kræve en masse tid fra køber. Eftersom de fleste ønsker en hurtig og nem handel, når de skal købe bil, så holder de fleste sig fra biler med restgæld.

Hvis du ønsker at sælge din brugte bil med gæld, skal du først finde ud af, hvad restgælden er. Det kan du finde ud af på følgende måder:

  • Mange har allerede en kopi af deres låneaftale liggende og derfor kan man i de fleste tilfælde hurtigt se, hvad ens gæld er.
  • Har man lånet i sin bank, vil man ofte kunne se restgælden ved at gå ind på sin netbank og hurtig få et overblik over, hvad restgælden er.
  • Har du lån i et af landets mange finansieringsselskaber, så kan du kontakte disse for at få den præcise gæld i bilen. De kan lave en opgørelse på gælden, som du efterfølgende kan få tilsendt.

Husk i alle tilfælde, at der kan være et gebyr for indfrielse af restgæld, som skal medregnes i indfrielsessummen.

Hvornår slettes pant i bil?

Hvis der tages pant i din bil, registreres dette offentligt i tingbogen på tinglyst. Her kan man også følge med i om panten indløses eller forbliver. Står du overfor et salg af en bil med pant i, kan det være nødvendigt at væbne sig med tålmodighed. Selvom du har indløst panten, kan der nemlig godt gå et par uger før panten er slettet i tinglyst.

Går der mere end et par uger, kan du med fordel kontakte tinglysningssystemet og gøre dem opmærksomme på ændringen.

Flere forskellige modeller af biler til salg

Vi afvikler gælden for dig

Når du sælger bil med gæld gennem Solgt.com, sørger vi for at afvikle gælden med din kreditor. Det resterende beløb indbetales med sikker betaling til din bankkonto, hvis bilen er vurderet til mere end din restgæld lyder på.

Solgt.com sikrer dig professionel rådgivning til salg af bil med gæld

Skal du have vurderet og solgt brugt bil med gæld, så kan Solgt.com hjælpe dig. Solgt.com er nemlig en sammenslutning af en række af de største bilforhandlere i Danmark og med mere end 120 butikker kan vi trygt, sikkert og hurtigt hjælpe dig med at sælge bil, uanset om der er gæld i bilen eller ej.

Du kan altid være sikker på professionel rådgivning hos Solgt.com og vores samarbejdspartnere. Vi hjælper dig til en ærlig vurdering via vores helt unikke og innovative vurderingsrobot, som indenfor 24 timer giver dig svar på, hvad din brugte bil er værd. Efterfølgende kan rådgiverne hos de enkelte forhandlere hjælpe dig med alle dokumenter. De sørger for at restgælden bliver betalt og I finder en løsning, hvis det skulle være mere end, hvad bilen er værd.

Hvis du overvejer eller ønsker at få vurderet og sælge en brugt bil med gæld, så lad Solgt.com hjælpe dig til en sikker og tryg handel.

Har du mere end én bil til salg? Så frygt ikke, vi laver også opkøb af biler, når der er tale om flere end bare en enkelt.

Kan jeg ende med et overskud ved salg af bil med restgæld?

Selvom der er restgæld i din bil, kan du sagtens ende med penge på kontoen efter en handel. Hvis vi vurderer din bil til en pris, som er højere end det, du skylder, får du det resterende beløb ind på din konto indenfor tre hverdage.

Du kan også lade din bil indgå i en byttehandel med en af vores forhandlere. I sådanne tilfælde vil forhandlere fortsat indfri dit lån, men det resterende beløb vil blive inddraget i byttehandlen. Vores forhandlere står klar til at hjælpe dig, når du kommer ud til vurderingseftersyn. Hvis du har spørgsmål, er du også altid velkommen til at kontakte os til telefon eller e-mail.

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.