Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
BilmarkedetBilsalg- og købGrønne biler

Årets Brugtbil 2024

By 14. February 2024 April 19th, 2024 No Comments

Konkurrenterne til Årets Brugtbil 2024 er netop blevet offentliggjort. Juryen har talt, og heraf har de valgt 5 finalister, der skal dyste om at vinde prisen som Årets Brugtbil 2024. Hvert år kåres den bedste brugte bil nemlig af 20 danske motorjournalister som hver fordeler 30 point ud på de forskellige finalister.

Men hvad er egentlig så specielt ved bilerne hver især? Hvorfor har juryen netop valgt de 5 biler? 

Det vil vi sætte flere ord på i dette blogindlæg - hvor vi vil komme nærmere ind på bilerne hver især, deres udstyrspakker, prisklasser og kendetegn.

Priser og specifikationer på bilerne er indhentet d. 18/4. Vi gør derfor opmærksom på, at disse kan ændre sig over tid. Der findes links til priserne under vejs i indlægget.

Finalisterne er som følgende:

Cupra Born (elbil)  

Ford Kuga (benzin, diesel & plugin-hybrid)  

Skoda Enyaq (elbil)  

Skoda Octavia (benzin, diesel & plugin-hybrid)  

VW ID.4 (elbil) 

Betyder nomineringen noget for køberne?

Der er flere aktører og navne, der står bag kåringen af Årets Brugtbil 2024. Blandt andet Bilbasen, som nævnt, men også Biltorvet og en række andre brancheforeninger som DBFU (Dansk Bilforhandler Union) og FDM (Forenede Danske Motorejere). 

Det er en kåring, der hvert år skal spejles i pris, kvalitet og generelt bilmarkedet. Det handler ikke om at give reklame til de forskellige mærker eller forhandlere, men snarere om, at kunne give den rette rådgivning og inspiration til køberne i bilmarkedet. Det skal give et overblik over gode brugtbilkøb, der kan betale sig det næste år. Men samtidig giver det også en klapsavle og et skulderklap til de forskellige bilmærkers hårde arbejde. Nogle købere vægter deres køb på vurderingerne af disse bilmærker, andre ikke. Men det er vigtigt at sætte sig ind i, hvorfor de forskellige biler bliver nomineret - så man ender med at tage det rette valg for én selv.

Det er stadig ikke offentliggjort, hvilken bil, der endeligt har vundet prisen. Det vil blive afsløret d. 23 Maj 2024, når Årets Brugtbil 2024 findes. 

Juryen er bestående af 17 medlemmer, der beskæftiger sig med brugtbilsmarkedet. De har vurderet konkurrenterne ud fra de 125 mest solgte brugtbiler i 2023, og valgte altså at kåre ovenstående fem biler til dette års skarpe finalefelt. 

Samtidig med, at juryens vurderinger vægter højt, har Bilbasen ligeledes lavet en afstemning via deres Facebook-følgere, der tæller som ét jurymedlems stemme.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Cupra Born – elbil med spanske tonarter

Born er første skud på stammen af elbiler hos Cupra, som bliver lanceret. Den kunne beskrives som den spanske pendant til Volkswagen ID.3, men Born har sine helt egne træk - og er på den måde sin egen bil.  Designet og udseendet er unikt, kabinen er lækker og køreegenskaberne er en smule anderledes end ID.3. 

Den kan fås med op til 231 hk, og den kommer med et batteri, hvor du selv kan vælge 58 kWh eller 77 kWh. Hvis du vælger at tilkøbe et batteri med 77 kWh, så vil rækkevidden ligge omkring 500 kilometer. 

Hvis du har forelsket dig i Cupra Born, vil prisklassen ligge fra: 279.990 kr. - se her.

Udstyrspakke:

AR-Head up display: 

Et multimediesystem, der viser information direkte på din forrude. Det giver nogle velovervejede teknologiske funktioner, der udgør en avanceret sikkerhedsteknologi - så du kan slappe mere af i din kørsel og nyde tiden på vejen. 

Desuden er dette kombineret med Travel Assist, Online Navigation og Trafikskiltsgenkendelse i samme display. Desuden er der indkoblet en forbedret navigation, sikkerhed og synlighed i realtid. 

Adaptiv undervogn: 

Bilen er blevet tilpasset bumpene, du måtte møde på din vej. Denne adaptivitet aktiveres ved at dobbelttrykke på tændings- og kørselstilstandsknapperne på CUPRA-rattet. Dette gør, at din tur bliver mere kontrolleret under kørslen. 

Tech M udstyrspakke: 

Du kan lade din mobiltelefon sikkert under din køretur ved siden af dit sæde i Conncetivity-boksen. 

  • Kessy Advanced nøglefri betjening – din nøgle registreres automatisk, så bilen låses op, når du tager i dørhåndtaget 
  • CAR2X-funktionen opretter trådløs forbindelse mellem din og andres biler - på den måde deler de forskellige trafikinformationer, så føreren altid er opdateret på ændrede vejtider 

Pilot: 

Cupra ønsker dig en ubesværet køreoplevelse, hvilket har fået dem til at integrere systemer, der gør det nemt at navigere, parkere og køre bilen. Der er tilføjet et 360°-billede af omgivelserne, online tjenester, fjernstyring af bilens funktioner og en lang række sikkerhedsteknologier, der alle er til for din sikkerhed i trafikken. 

Derudover får du også: 

  • Top view camera 
  • Rear Traffic Alert 
  • Side assist 

Hvis du vælger Skyline i din udstyrspakke får du panoramaglastag med, der strækker over hele kabinens længde. Du kan desuden lukke og åbne panoramaet, så du kan få sol ind, når du ønsker det. Dette styres via dit infotainmentsystem, der kontrollerer det rette lys på din køretur. 

Desuden er panoramaglasset udstyret med en UV-beskyttelse, så man sikkert kan nyde lyset 

Slutteligt er der integreret en alarm, der giver dig en række tryghed- og sikkerhedsfunktioner til din bil. Der er tilføjet udstyr som Pre-crash teknologi og anti-tyveri, der sikrer alle passagerne i din bil. Det giver en indvendig overvågning af din bil og et back-up horn. Desuden er der tilføjet bolte til dine hjul, så de er sikkert låst fast til bilen. 

Ford Kuga – en gammel kending

I 2020 lancerede Ford deres Kuga som plug-in hybrid. Da dette skete skyndte danskerne sig ned for at købe Ford Kuga PHEV. Ydeevnen stiger med 225 hk til 243 hk og kan fås fra 324.600 kr. - se her. Og fås desuden også som benzin- og dieselbil. Den vil fremover kunne trække 2.100 kg, i stedet for 1.500 kg. som før. Dette skyldes en opgradering af automatgearkassen og de ekstra hestekræfter, som gør, at den kan nå fra 0-100 km/t på 7,3 sekunder. 

Udover at være en gammel kending, er den desuden rummelig til hele familien, behagelig at køre i og forholdsvis økonomisk - hvis du vælger den som plug-in hybrid. Rækkevidden bør være rimelig til at dække hverdagens behov, idet den har en elektrisk rækkevidde på 64 km og eller 17 km/pr. Liter. 

Udstyrspakke:

Ford har prioriteret at give din Kuga Co-Pilot 360 med i købet. Den aktive fartpilot er med til at tilpasse din fart i forhold til de andre billister foran dig. Systemet genkender desuden trafiksskilte, så det tilpasser hastigheden på motorvejen, landevejen og i bykørslen. Der er ligeledes tilføjet en vognbanecentralisering, der vil hjælpe dig med at styre bilen ind i vognbanen (Lane Keeping System), hvis den mærker du kommer for tæt på striberne. Det fungerer på den måde, at der er placeret et kamera i forruden til registrering af kørebanen. Den reagerer hurtigt. 

Vognbaneassistenten (Lane Keeping Aid) styrer dig sikkert ind mod midten af din vejbane igen, hvis du falder ud. Det er specielt med til at sikre dig på længerevarende ture, hvor man kan komme til at køre længere tid, end man egentlig regnede med. Du mærker et vibreren og får en visuel advarsel, der deaktiveres igen, når din fart er under 64 km/t igen. 

Hvis du også synes det er svært at parkere din bil inde i byerne, hvor der vrimler med forskellige mennesker, barnevogne, ældre dårligt gående og andre biler, så har Ford inkorporeret en parkeringsassistent, der hjælper dig på vej. Denne aktiveres med et tryk på én knap, der skal hjælpe dig – du behøver ikke engang selv at styre i rattet eller bruge pedalerne. 

Geofencing: 

Din Kuga vil vise dig, når du kører ud i tæt trafik eller lavemissionszoner. Dette bliver vist på din navigationsskærm, som vil skitsere et område for dig på et kort, der omridser , hvornår det er godt at skifte til en elektrisk køretilstand. 

Panorama-kamera: 

Der er et mindre panorma-kamera placeret foran på bilen, som et skærmbillede til dit SYNC 3-display, så du kan være opmærsom på andre billister, cyklister eller fodgængere i trafikken – i begge sider. 

Bakgear: 

Bakkameraet aktiveres automatisk, når bilen mærker bomme, ser cyklister eller andre biler. Systemet viser desuden virtuelle linjer, der skal vise din nuværende kørebane, så du kan bakke i bås 

LED-forlygter: 

Dine LED-forlygter giver et dynamisk udsyn ved din kørsel. Forlygterne overvåger vejen forude med kameraer og tilpasser belysningsmønstret, hvis du for eksempel kører i rundkørsler eller vejsving. Vinklen justeres også efter modkørende trafik. 

Selvopladningsteknik: 

Hvis du har en Plug-in hybrid Kuga vil batteriet også være i stand til at genoplade sig selv. Regenerativ bremsning genvinder energi, og sender den tilbage til batteriet. Benzinmotoren sender også strøm tilbage til batteriet – derfor holdes batteriet altid opladt og er med til at maksimere effektiviteten. 

Der findes meget mere udstyr, som du kan læse om på Fords hjemmeside. 

Skoda Enyaq – din rummelige elbilsoplevelse

Denne elbil har været på bilmarkedet siden år 2021, som én af de mest populære af slagsen. Enyaq er blevet populær på sin rummelighed, gode køreegenskaber og længere rækkevidde. 

Du kan enten vælge den som en crossover eller com Coupé (eksemplet ovenfor). Man tror måske, at den i Coupé ville blive en del dyrere, men der er faktisk ikke meget forskel på de to. Hvis du vælger den med Coupé har den ligeledes panoramaglastag med som standard. 

Batteriet kommer med en kapacitet på 77 kWh. Hvis du vælger varianten “RS” fås bilen med 299 hk (kan også vælges med 340 hk). 

Du kan få fat i Skoda Enyaq fra 349.995 kr. - se her.

Udstyrspakke i Enyaq Premium:

Assisted Drive Plus: 

Her får du både en adaptiv fartpilot med, der skal kontrollere din køresikkerhed og justere din bils hastighed efter de forankørende biler. Denne accelerer og bremser afstanden til andre køretøjer.  

Side Assist er med til at overvåge blinde spots eller områder ved siden af bilen, som kan være svære at se ud af øjenkrogen eller ved at vende hovedet. Side Assist er med til at advare føreren, hvis der er andre køretøjer eller forbipasserende i området. 

Crew Protect Assist er en inkorporeret sikkerhedsfunktion, der registrerer potentielle, farlige situationer, du kan komme ud for. Det er med til at fungere køretøjet og vil for alt beskytte alle passagerne mod en eventuel kollision. Den strammer her sikkerhedsselerne, lukker alle vinduerne samt soltaget og forbereder bremserne. 

Travel Assist er en førerstøttefunktion, der kombinerer adaptiv fartpilot og lane-keeping assist, så det giver en delvis selvstændig/delvis autonom kørsel på alle slags veje. Det hjælper med styring, acceleration og bremsning under forskellige vejr- og vejforhold. 

Emergency Assist er en nødprocedure, der bliver aktiveret, hvis føreren bliver ukontaktbar eller ude af stand til at køre bilen. Systemet bringer bilen til standsning på en sikker måde og aktiverer samtidig advarselslys for at tiltrække hjælp. 

Convenience Plus: 

Kessy advanced – betyder en nøglefri betjening inkl. WalkAwayLocking: dette giver føreren tilladelse til at låse, låse op og starte bilen uden brug af en fysisk nøgle. Dette betyder, at bilen automatisk låses, når føreren går væk fra bilen med nøglen - hvilket sikrer bilen og dine genstande mod tyveri og hjælper den glemsomme kører. 

Phone Box med en trådløs opladning giver dig en opbevaringsboks i bilen, der også fungerer som en trådløs oplader til forskellige slags mobiltelefoner – uden kobling til kabel. Dette gør, at du stadig kan være opladt, når du når frem til destinationen og sikrer din kørsel, så din mobil ikke forstyrer under kørslen. 

Sunset - mørktonede ruder – referer til de mørktonede ruder, som skal være med til at reducere mængden af solens lys og varme, der kommer ind til dig og dine passagerer i bilen. Dette vil være med til at forbedre komforten og reducerer behovet for at bruge air condition. 

Trætrhedsregistrering giver dig en sikkerhedsmæssig funktion, som vil overvåge din opførsel i trafikken. Denne funktion advarer dig mod træthed under kørslen. Det giver dig en sikkerhed mod trafikulykker (forsøger at hjælpe med at forhindre det). F.eks. hvis du kommer til at falde i søvn under kørslen på en længere tur. 

El-bagklap med Virtuel pedal: giver dig en elektrisk betjent bagklap, der kan åbnes og lukkes ved hjælp af én enkelt knap eller sensor. Det refererer til en funktion, der skal tillade åbning af bagklappen ved at bevæge foden under bagenden af bilen uden at røre den. 

Drive Basis: 

2-eget multifunktionslæderrat med varme og knapper, der giver dig mulighed for at styre bilens lydstyrke, telefonopkald osv. 

Paddles til rekuperation referer til skiftegreb bag rattet, som føreren kan bruge til at justere graden af energirekuperation (genindvinding af energi under opbremsning), hvilket især er brugbart, hvis du har en elektrisk Enyaq. 

Drive Mode Select: Dette giver dig mulighed for at vælge mellem forskellige kørselsindstillinger afhængigt af kørselsforholdene. Dette giver funktioner som “sport” og kan være med til at justere acceleration, styring og transmission. 

Der findes en lang række andre udstyr også - læs mere på Skodas hjemmeside. 

 

Skoda Octavia – en klassiker, der har solgt i årtier

Skoda ligger ud med hele to finalister i finalen om Årets Brugtbil 2024. Mere kan man da ikke bede om. De har allerede Enyaq med, men også Octavia, som alle danskere efterhånden kender. Danskerne har købt mange Octavia som hatchback og stationcar, siden den aller første blev lanceret tilbage i 1996. Den har vist sig at være holdbar over en længere periode, rummelig til hele familien og en klassiker. 

Den er ligeledes en kending, som har samlet mange familier på diverse familieturer til ud- og indladet. Den fås både som elbil, plug-in hybrid og benzin- og dieselbil. Som plug-in hybrid fås den i to versioner, nemlig: iV plug-in hybrid og Combi iV plug-in hybrid. 

Priserne på iV plug-in hybrid og Combi iV plug-in hybrid varierer meget - alt efter, hvilket udstyr, man ønsker. De ligger mellem 319.995 kr. og 349.995 kr. 

Udstyrspakke: 

De to modeller, hvor der er højest udstyrsniveau, er Ambition og Style. 

Octavia Ambition: 

En Octavia Ambition Dynamic er udstyret med 9 airbags, så det giver en omfattende sikkerhedsfunktion, der alle er placeret strategisk rundt i bilen for at beskytte alle passagerne i tilfælde af en eventuel kollision. 

Aircondition er der meget almindeligt i de fleste biler i dag, det er dog langt fra alle, der har det. Men Ambition har en aircondition, der både regulerer temperaturen og luftfugtigheden i bilen. 

Der medfølger desuden el-sidespejle med varme, som kan betjenes elektronisk – det har en varmefunktion, der hjælper med at fjerne dug eller is på spejlene i kolde vejrforhold. Derfor er der også elruder både foran og bagved, hvilket gør det nemt for både føreren og passagerne at åbne og lukke vinduerne med et tryk på en knap. 

En smart funktion Skoda også har inkorporeret i deres Octavia Ambition er Skoda-paraply, som findes under passagersædet. Denne funktion gør det let at få adgang til en paraply på regnfyldte dage, lige under sæden, tæt på dig. 

Derudover medfølger også en dynamisk fartpilot, der skal hjælpe dig med at styre din kørselshastighed i forhold til forankørende biler. I multifunktionsrattet findes et lækkert og praktisk rat i læder, hvoraf man kan styre telefonen og radioen. 

Hvis du vælger en ŠKODA OCTAVIA 1.5 TSI 150 hk Ambition Dynamic med 7-trins DSG-automatgear koster den 249.995 kr. - se her.

Octavia Style Dynamic 

Den anden model hedder Octavia Style Dynamic og fås med et bolero-infotainmentsystem, som er en 8-tommers touchskærm i et glasdesign. Denne giver nem adgang til forskellige køretøjsfunktioner og underholdning. Systemet inkluderer også Apple CarPlay, hvilket giver god mulighed for at overføre din iPhone-skærm på bilens display. 

Den kommer med 8 højtalere, der forbedrer lydkvaliteten i bilen og giver en bedre lydoplevelse under kørslen - i samarbejde med, at du selv vælger, hvad der skal være af lydoplevelse under din køretur. 

På det medfølgende multifunktionsrat, vil du kunne styre bilens funktioner fra, såsom infotainmentsystemet og eventuelle telefonopkald, uden at skulle fjerne hænderne fra rattet. Det er vigtigt for din sikkerhed, derfor sidder disse knapper også tæt på, hvor dine hænder sidder i trafikken. 

Der er installeret et klimaanlæg, som kaldes Climatronic-klimaanlæg, hvilket giver en individuel temperaturstyring for dig og dine passagerer. 

For at parkere optimalt er der installeret en parkeringssensor bagerst, som hjælper dig med at manøvrere bilen sikkert under parkering ved at advare om forhindringerne bag bilen. 

Der er inkorporeret forskellige muligheder for lys i bilen. Blandet andet en fjernlysassistent, der automatisk styres for at du får en optimal belysning af vejen uden at blænde de modkørende. Det gør også, at du ikke skal være opmærksom på at pege lyset op og ned på din køretur. Desuden får du også en LED Ambiente-belysning, der giver mulighed for at vælge mellem 10 forskellige farver til lyset i kabinens paneler. På den måde kan du selv præge køretøjets udseende ud fra din personlige stil og præferencer. 

Den dynamiske fartpilot, de har inkorporeret, er en avanceret funktion, der automatisk justerer din fart ud fra forankørende bilister. 

Alle Dynamic-modellerne fås som stationcar Combi, der har et bagagerum på 610/1.740 liter. Merprisen for en Combi er 15.000 kr.

Her koster en ŠKODA OCTAVIA 1.5 TSI 150 hk Style Dynamic med 7-trins DSG-automatgear koster 259.995 kr. - se her.

ID.4 - populær model til fremtiden

Volkswagens ID.4 er på mange måder søsteren til Skoda Enyaq, og er på en måde også begge to tæt tilknyttet med Cupra Born. Derfor kan man roligt sige, at ID.4 er et samlingspunkt for de 3 biler. 

ID.4 fås i en lang række forskellige udgaver med en motorydelse fra 148 op til 299 hk. I 2023 blev denne opdateret med 340 hk. Batteristørrelsen ligger på 52 kWh og op til 77 kWh. De fleste i Danmark foretrækker at købe bilen med 77 kWh kombineret med en elmotor ved baghjulene med 204 hk. 

Hvis du vælger at købe denne bil, får du en stor, teknologisk og prisvenlig bil. 

Prisklassen på bilerne ligger fra 334.995 kr - se her.

Udstyrspakke:

ID.4 Style 

Ambientbelysning ved dørhåndtaget er en funktion, der aktiverer en belysning ved dørhåndtagene, når du nærmer dig bilen. Dette gør det lettere at finde og åbne dørene, især i mørke omgivelser. 

Den kommer med en nøglefri betjening, der kan låse op, låse, og starte bilen uden at du skal bruge nøglen fysisk. Derudover er bagklappen styret med en el-betjening og Easy open/close funktion, som du blot skal udføre lige under bagkofangeren. Du kan bare flytte foden ind under den, så vil bagklappen gå op. Det er en intelligent funktion, der hjælper dig, hvis du kommer slæbende med mange ting på én gang. 

Det smarte 360 graders kamera giver dig et overblik i fugleperspektiv, der viser alle bilens omgivelser, og gør det lettere at manøvrere i trange områder eller ligefrem parkering. 

Park Assist Plus med memory feature er en avanceret parkeringsassistent, der kan hjælpe dig med at parallelparkere og bakke ind i parkeringspladser. Memory-featuren husker tidligere parkeringspositioner for at gøre gentagne parkeringsmanøvrer mere behagelige. 

Derudover kommer den med en Travel Assist, Traffic Jam Assist, Emergency Assist og Blind Spot sensor. Travel Assist kombinerer flere førerassistentsystemer, herunder finder du adaptiv fartpilot og vognebaneassstent, som skal gøre kørslen mere behagelig og sikker. Trafic Jam Assist kan hjælpe med at styre bilen, hvis du eksempelvis holder i kø. Emergency Assist kan automatisk stoppe bilen, hvis føreren ikke reagerer. Blond Spot sensor advarer føreren, hvis der er andre køretøj i blinde vinkler. 

Der kan samtidig tilkøbes en multimediapakke, hvori Navigation Discover Pro medfølger. Dette er et avanceret navigationssystem, der giver adgang til detaljerede kort, rutevejledning og trafikoplysninger for at hjælpe dig med at navigere rundt på dine rejser. I pakken finder du også en Mobilteleforforberedelse Comfort med induktion opladning, som gør det muligt at forbinde din mobil til bilens system trådløst og oplade den ved hjælp af induktiv teknologi. Dette gør det nemt og hurtigt at snakke i telefon og høre musik under kørslen. 

På selve bilen kan du medkøbe Matrix LED forlygter IQ.Light, som er avancerede forlygter, der tilpasser lysmønstret baseret på dine kørselsforhold. Dette er med til at give en optimal synlighed – uden du blænder andre trafikanter. Der kan også findes et Dynamic Light Assist, som automatisk justerer lysstrålen for at undgå at blænde modkørende. På baglygterne finder du 3D LED, som giver bilen et moderne og stilfuldt udseende. 

Imellem forlygterne er der en ambientebelysning, som diskret tilføjer et elegant udseende på bilens front. 

På Volkswagens hjemmeside kan du se flere muligheder for at designe udseendet på din bil, som du ønsker det. 

Komfortpakke: 

I komfortpakken finder du et Climatronic klimanalæg med 2 zoner og Air Care, som er et avanceret klimaanlæg, der temeraturstyrer for dig og er med til at forbedre luftkvaliteten i kabinen. 

Der kommer også en opvarmelig, lyddæmpet og infrarød reflekterende forrude med, som vil opvarme forruden for at forhindre dug og is – og samtidig reducerer indtrængning af varme fra solen og derudover også minimerer støj fra vejene. 

På forsæderne kan du ligeledes få sædevarme og får adgang til 2 USB-X indgange (både fortil og bagtil).  

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Amalie Andrea Lundberg 

Amalie er Content- og kommunikationsmedarbejder hos Solgt.com og er i gang med en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Amalie har allerede erfaring med kommunikation og interesse for bilbranchen. 

Amalie vil gerne fokusere på, hvordan børnefamilien eller den almindelige bilejer får bedst mulig information omkring bilmarkedet. Derudover producerer Amalie også indhold på sociale medier og hjemmesiden til nytte for erhvervskunden, der gerne vil være godt kørende. 

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp