Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
BilmarkedetGrønne biler

Nyt bilmærke kommer til Danmark i 2024: Mød Omoda

By 15. February 2024 February 26th, 2024 No Comments

I 2024 bliver vi i Danmark beriget med en række nye kinesiske mærker. Et af de mærker er Omoda, der er en del af den store koncern Chery. Ligesom mange andre kinesiske bilmærker er der her også fokus på elbiler. Læs mere om Omoda og modellen Omoda 5 herunder. 

Hvem er Omoda?

Det er de færreste danskere der har hørt om Omoda. I hvert fald ikke endnu. Det kinesiske bilmærke er en del af en stor koncern ved navn Chery. Selvom vi ikke har hørt meget om Chery i Danmark før, solgte de i 2022 1,2 millioner biler og eksporterede mere end 450.000 biler. De havde desuden en indtjening på 200 milliarder i 2022.  

Chery-koncernen er 26 år gammel, men bilmærket Omoda blev lanceret i foråret 2023 som et globalt mærke. Her blev det beskrevet, at “O” står for oxygen, som er en vigtig del af menneskelivet, og “Moda” er en fortolkning af “moderne”.  

Omoda har fokus på elbiler og rykker derfor ind på det europæiske marked, hvor der er godt gang i den grønne omstilling.  

Omoda har en garanti på fem år eller 100.000 km.  

Læs mere om Chery-koncernen her. 

Om modellen Omoda 5

Den første model vi får at se fra Omoda er bilen Omoda 5 EV. Dette er en SUV/crossover på størrelse med Kia Niro EV, Hyundai Kona Electric og Volvo XC40, som er en række af de nærmeste konkurrenter. Elbilen Omoda 5 forventes at have en rækkevidde på 450 km på en opladning og har et batteri på 64 kWh.  

I bilen får du to 10,25 tommer skærme. Den ene til førerdisplay og den anden til infotainment. Dette giver rig mulighed for Apple CarPlay og Android Auto. 

Omoda 5 forventes at blive lanceret i Danmark i september 2024. 

Detaljerne
  • Rækkevidde: 450 km 
  • Batteri: 64 kWh 
  • Motor: Elektrisk med 204 hestekræfter 
  • Acceleration: 0-100 km/t på 7,8 sekunder 
  • To 10,25 tommer skærme

Hvad kan vi forvente af Omoda i fremtiden?

Der er flere biler i sigte fra det nye mærke fra Kina. Omoda lover nemlig både en lille elektrisk crossover og en mellemstor elektrisk crossover.  

Chery har selv udtalt, at de lancerer deres bilmærker som et modsvar til de koreanske mærker på både pris og kvalitet. Derfor kan vi forvente en elbil med god kvalitet til en konkurrencedygtig pris. 

Chery forventer at gøre brug af den traditionelle forhandler og bevæger sig derfor ikke i retning af brugen af agenter til bilsalget, som ellers er populært for nyere bilmærker i Danmark. De ønsker at etablere mellem 15 og 20 forhandlere i Danmark og er lige nu i dialog med en række bilimportører.  

 

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Af Laura Martens Christensen

Laura er Content- og kommunikationsansvarlig hos Solgt.com og har en bachelor i International Virksomhedskommunikation. Laura har i gennem de sidste to år undersøgt det danske bilmarked og skrevet et stort antal artikler herom for Solgt.com.

Laura har især fokus på at kommunikere til den almindelige bilejer, som kan have brug for tips og tricks til alt lige fra bilkøb og bilsalg til bilforsikring og vedligeholdelse. Derudover producerer Laura også indhold om varebiler, som er henvendt til erhvervskunder.

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.
Hjælp