Dette kan tage op til 30 sekunder
Vi henter data på din bil
Indlæser...
Vores indblik

Hvilken bil skal jeg vælge?

By 19. May 2022 No Comments

Drømmer du også om en ny bil? Og synes du også det kan være svært at finde ud af, hvilken bil der passer bedst til dine kørselsbehov og vaner? Vi oplever fortsat en stor stigning i interessen for el- og hybridbiler, som for flere stadig kan virke lidt indviklet, for passer de egentlig til dit behov og hvordan fungerer det med opladning?

Hvilken bil passer til dit behov?

Mange faktorer spiller ind, når du skal finde din nye drømmebil. Hvad er dit budget? Hvor langt skal du køre? Hvad er dine behov og kørselsvaner? Er du klar til at prøve kræfter med en grøn bil? Du skal nemlig ikke bare tage stilling til, hvilken biltype, model og mærke du ønsker, men også hvilken brændstoftype du ønsker at køre på. Dernæst skal du også tage stilling til om du ønsker at købe en ny eller brugt bil – og hvor lang leveringstid du kan acceptere.

Solgt.com har forsøgt at gøre beslutningen lidt nemmere for dig – først med en vejledning og beskrivelse af de forskellige muligheder og dernæst ved at hjælpe dig med et hurtigt og sikkert bilsalg. Start med en gratis bilvurdering nedenfor.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

Det svære valg: Benzin, diesel, hybrid eller elbil?

Der er fuld smæk på den grønne udvikling og de grønnere biler fylder mere og mere på de danske veje. Flere forbrugere er meget opmærksomme på klimaproblematikken og derfor udvikler teknologien og de grønne biler sig også lynhurtigt, men på trods af det, rækker disse biler endnu ikke til alle bilisters behov. Derfor kan det som bilist være svært at beslutte sig for, hvilken bil, man bør købe. Hvilken bil skal jeg vælge? Hos Solgt.com har vi lavet en lille guide, som forhåbentlig samler op på mange af dine spørgsmål. Det er en guide, som samler op på fakta omkring de forskellige biltyper samt de mest stillede spørgsmål. Find ud af, hvilken bil der passer bedst til dine behov lige herunder.

Benzinbil

Rent teknisk udleder benzinbiler mindre NOx end dieselbiler. Til gengæld har en benzinbil et højere CO2-udslip. Og hvad betyder det? Det hænger sammen med, at benzinmotorer er mindre effektive end dieselmotorer og derfor bliver forbruget og dermed også CO2-udledningen højere. Trækkraften ved lave omdrejninger er også forringet i forhold til diesel og på trods af prisstigninger, er prisen for benzin fortsat højere end prisen for diesel.

Eftersom motoren i en benzinbil bliver hurtig varm, da de ikke har partikelfilter, og derfor egner denne type bil sig godt til korte ture, bykørsel, kortere ture på landevejen og hyppig kørsel. Er dit kørselsbehov meget blandet kan det derfor godt betale sig at kigge efter en benzinbil.

Benzinbiler har de seneste år forbedret deres forbrug betydeligt og kører i dag langt længere på en liter benzin end tidligere. Dette gør, at rækkevidden på diesel kontra benzin ikke længere er stor og at flere og flere vælger den benzindrevne udgave.

Dieselbil

Dieselbiler udleder mere NOx end benzinbiler, men udleder til gengæld mindre CO2. Imens CO2 er værst for klimaet på globalt plan, er NOx værre for det lokale miljø – og netop derfor dieselbiler flere steder kan blive underlagt køreforbud på dage med høj luftforurening.

Dieselbilen er velegnet til campingvogn, længere køreture og især bilferier. De er dog dårligt egnede til kortere køreture og hyppig bykørsel, da bilens partikelfilter vil blive tilstoppet over tid, fordi bilen ikke bliver varm nok af de korte ture.

Fordelene ved en dieselbil er et lavere forbrug af diesel end en benzinmotor, lavere priser på diesel samt større trækkraft ved lavere omdrejninger. På trods af det, har dieselbilen tabt pusten en smule i takt med den grønne udvikling. Derfor kan en benzinbil eller plug-in hybrid i mange tilfælde erstatte dieselbilen til de længere køreture.

Hybridbiler

Hybridbiler er en af de nyere biltyper, som er blevet populære i takt med, at der er kommet mere fokus på den grønne omstilling i bilbranchen. Den er hyppigt omtalt som en overgangsbil for danskerne, som har været vant til en benzin- eller dieselbil og som endnu ikke har været klar til en elbil. Den har nemlig elementer fra både en benzinbil og en elbil.

Der findes tre typer hybridbiler; den almindelige hybridbil, plug-in hybridbil og mild hybrid.

Den almindelige hybridbil starter ved hjælp fra den elektriske motor og derefter tilpasser mængden af el til den kørte hastighed. Ved øget hastighed, skifter bilen til benzinmotor. Hvis du normalvis kører mest i byen, vil en hybridbil være optimal til dit behov.

Plug-in hybridbilen har et større eldrevet batteri en den almene hybrid og kan lades op i stikkontakten. Den kan fungere som elbil over kortere distancer og som almindelig hybridbil over længere distancer, men da den ikke lader mens du kører, påregnes vægten fra batteriet, når dette er tomt. Noget som vil have en effekt på den samlede brændstoføkonomi. Denne bil giver dig en længere rækkevidde end den almene hybridbil og kan derfor også fungere til kørsel af længere distancer eller blandet kørsel.

Den milde hybrid har et lille batteri og kører derfor kun på el i kort tid. Denne bil kan ikke udelukkende køre på elmotoren, men den tillader forbrændingsmotoren af stoppe ved eksempelvis standsninger. Derfor er den milde hybrid bedst egnet til mange korte ture ved lavere hastighed.

Har du svært ved at finde hoved og hale i hybridbilerne? Læs mere her.

Elbiler

Er du klar til en helt grøn bil, er elbilen noget for dig. Elbilen kører på et eldrevet batteri og kræver derfor en ladestander, så bilens batteri kan lade op. Denne type bil har lige nu en smule kortere rækkevidde end de velkendte brændstofbiler, men med en teknologi, der konstant udvikler sig, er det et spørgsmål om tid før det er udlignet.

Derudover er der også konstant udvikling indenfor muligheden for opladning af elbilerne. Flere steder i landet er der mulighed for opladning på både parkeringspladser, tankstationer og rastepladser langs motorvejen. Nogle kommuner tilbyder yderligere gratis parkering for elbiler på ladepladser.

Da motoren bruger mest strøm ved højere hastigheder, er elbiler bedst egnede til kørsel i by og på landevejen.

Vil du læse mere om elbiler? Se vores blogindlæg om elbiler lige her.

Hvor langt er den grønne omstilling i bilbranchen?

Både regeringen, EU og bilbranchens aktører har store ambitioner for den grønne omstilling i branchen. Den grønne omstilling i bilbranchen er nemlig allerede godt i gang, og som bilejer kan du bidrage til den positive udvikling. Der kommer hele tiden nye grønne bilmodeller på markedet samtidig med, at teknologien bag både el- og hybridbiler udvikles og forbedres konstant. Dit kørselsbehov afgør, hvilken af de grønne biler, du bør kigge efter. Kører du mest på motorvej, i byen eller på landevejen? Og kører du primært korte eller lange ture? Hvad er dit budget og har du mulighed for opladning udenfor din bolig? Alt dette er med til at afgøre, hvilken bil der er passer bedst ind i din hverdag.

Alle nyere biler lever i dag op til meget strenge krav i forhold til udledning og forurening. Derfor kan skiftet til en nyere benzinbil også være et rigtig godt alternativ til at købe ny grøn bil. føler du dig endnu ikke sikker på, om en el- eller hybridbil passer til dit behov, kan du altså også vælge at skifte til en nyere benzinbil, der lever op til de strenge miljøkrav.

Er det ved at være tid til at skifte bilen ud med en mere klimavenlig udgave? Ved du hvor meget din brugte bil er værd? Tidens mangel på nye biler og store efterspørgsel på brugte biler nemlig komme dig til gode, hvis du overvejer at skifte til en grønnere bil.

Læs mere om den grønne omstilling i bilbranchen her.

Ny eller brugt bil – hvilken bil skal jeg vælge?

Når du kender dit kørselsbehov og dine krav og præferencer til bilen, er næste skridt af beslutte, om den skal være ny eller brugt. Hvis både dit behov og budget passer til en ny bil, kan du som regel finde en ny bil hos en forhandler til en pris, som er forholdsvis fast. Forhandleren kan også rådgive dig i købet, hvis du endnu ikke er sikker på, hvilken model du ønsker at købe.

Brugte biler derimod findes i stort set alle prisklasser, da dette afhænger af bilens stand, årgang og antal kørte kilometer. Du kan både købe brugte biler hos en forhandler eller privat.

Bilforhandlerne i Danmark og sågar også i resten af Europa har store problemer med at få leveret nye biler til forretningerne og der kan derfor være lange leveringstider på nye biler. Dette skyldes både covid-19, situationen i Ukraine samt den generelle mangel på mikrochips. Hvis du ikke ønsker at vente på en ny bil, kan du med fordel finde en nyere brugt bil, som typisk også er en smule billigere. Manglen på nye biler gør da også, at flere forhandlere har blikket rettet mod brugte biler og der er derfor ekstra stor efterspørgsel på disse. Netop dette kan være en fordel for dig, når du ønsker at værdisætte og sælge din brugte bil.

Vil du læse mere om køb og salg af brugte biler? Læs her, hvilke ting, du bør være opmærksom på, når du handler brugte biler.

Har du brug for hjælp til at finde den rette bil?

Er du stadig ikke sikker på, hvilken bil du skal vælge? Hvis du har brug for personlig rådgivning til at vælge, hvilken bil du skal købe, står vores forhandlere altid klar til at hjælpe. De viser dig gerne deres udvalg af biler, når I mødes til vurderingseftersyn. Vi har forhandlere i hele landet, så der er helt sikkert også en tæt på dig. Find vores nærmeste forhandler lige her.

Udregn din bils tilbudspris helt gratis:

- dog kun nyere biler fra og med årgang 2000

Indtast venligst et gyldigt registreringsnummer. Se ofte stillede spørgsmål.
Danish License Plate

 

Har du spørgsmål?

Glimrende, så mangler vi lidt supplerende info om dig

Dine personlige data vil blive anvendt til at indhente en tilbudspris i overensstemmelse med aftalen. Læs mere om dette i vores persondatapolitik.